Maskulint kjøkken

5.JUNI 2019

Tekst:renate alexandersen

FOTO:ALEX ARK

En 1930-talls funkisperle av en leilighet har blitt innredet med en distinkt stilmiks av vintagefunn, kunst og moderne inventar. Se hvordan røkt treverk, nyanser av grått og grønt skaper en lun helhet i dette maskuline kjøkkenet.

Alex Ark røkt eik kjøkken.jpg

Denne leiligheten på Thune i Oslo hadde allerde et svært godt utgangspunkt med god takhøyde, originalt stavgulv i eik, gode dagslysforhold og karakteristiske vindusposter og radiatorer. Oppdraget vårt besto i å innrede et maskulint hjem for en familie på 3. I tett samarbeid med huseier har vi planlagt et mørkt materialkonsept med friske innslag av kjørlige toner i grønt, blått og grått. Gulvet er slipt og nøytralt behandlet for å beholde den naturlige varme gløden. Veggene er valgt i hvitt og fungerer som et lerret for kunstsamlingen.

Røkt treverk med gylden rotting og olivenfarget skinn.

Røkt treverk med gylden rotting og olivenfarget skinn.

Stramme linjer.

Stramme linjer.


3 fordeler med mørke materialer

  • Mørke materialer som beiset tre, sort lakk, bronse metall og dypfarget lær på detaljer fungerer som markør og understreker form og linjer

  • Mørke materialer på inventar i komposisjoner med gyldne farger gir dybde

  • Mørke materialer på brystning, benker eller vegger skaper en omsluttende ramme og “setter rommet”

IMG_4101.JPG
IMG_4123.JPG

Alex Ark røkt eik kjøkken4.jpg
Kjøkkenøy med koketopp og barkrakk fra   Mater  .

Kjøkkenøy med koketopp og barkrakk fra Mater.

Farge- og materialvalg. Kjøkkenet består av skap og fronter i røkt eik og grått, kombinert med benkeplate i grå stein. Olivengrønt skinn er kledd på rygg- og sittepute og gir god komfort for lange måltider. Det runde spisebordet i røkt eik ble tegnet av den franske designeren Jean Prouvé i 1949. Rundt bordet står vintagefunn av rottingstolene Cesca, designet i 1928 av Marcel Breuer. Den koniske formen til Lamp de Marseille av Le Corbusier gir en skulpturell kontrast til den ellers strømlinjeformede innredningen.

Intim krok for måltid og lange samtaler.

Intim krok for måltid og lange samtaler.

Lesehjørne med vindusutsikt. Lampen er vintagefunn.

Lesehjørne med vindusutsikt. Lampen er vintagefunn.

Alex Ark røkt eik kjøkken8

Bruk profesjonell hjelp når du skal pusse opp, slik at du gjør det riktig med en gang. Itillegg til større oppdrag gjør vi innemellom enkeltrom som bad, kjøkken og soverom. Lurer du på om vi kan hjelpe deg med smarte løsninger i ditt hjem?