Tilstedeværelse

Banner2.jpg

Tilstedeværelse er nærvær til tid og sted, der tankene flyter eller fester seg til kun dette rommet - her og nå.  


ROM & BEVEGELSE

Rommets hensikt er å være en trygg ramme for de situasjonene som er tenkt - sosialt eller privat, åpent eller intimt, bevegelse eller ro. Noen av disse er gjelder også samme sak. Som å utføre yoga for å oppnå indre ro. På Villa Botanico i Sverige, kan man oppleve nettop dette. I ulike rom er vi både sammen og alene, med daglig yoga og meditasjon er vi i bevegelse og finner ro.

Villa Botanico Yoga Retreat.

Villa Botanico Yoga Retreat.

Refleksjon.

Refleksjon.

TILSTEDEVÆRELSE

Våkent øyeblikk. Det er mange situasjoner som kan sette oss i en meditativ tilstand - nærvær til naturelementer som vann, vind og varme. Musikk, stillhet og personlige ritualer. I den meditative tilstanden kan vi føle oss både sterkere til stede i verden, eller at vi trekker oss mer tilbake fra den. Uansett gir det oss et klarere hode og et mer våkent blikk. Et blikk som ser detaljene og fanger øyeblikket. Refleksjoner i materialer, dagslys og skyggespill, lyden av blafring i gardiner, bare føtter mot et loddent teppe. Helt basic elementer i interiøret, men som plutselig betyr litt mer.

Yogasalen en trapp opp.

Yogasalen en trapp opp.

 
The essence of true education in one’s life is to show the presence of mind, heart and soul to sense everything right.
— Anuj
Morgen-te fra urtehagen.

Morgen-te fra urtehagen.

Å jorde. Når vi planlegger interiør har rommene som oftest allerede en funksjon, eller vi gir den en ny funksjon dersom vi endrer på boligens planløsning. Når vi videre skal gi rommet materialitet gjør vi dette ut i fra emosjonelle og sanselige preferanser. Hva skal være det første som møter deg når du kommer inn inngangsdøren, som får deg til å falle til ro med å ha kommet hjem? Et stille øyeblikk på kjøkkenet før du setter igang med måltid og familieaktiviteter, hvordan faller lyset her og hva kan du hvile blikket på?

3 TIPS TIL ET MEDITATIVT HJEM

  • God oppbevaring gjør det enkelt å holde et ryddig hjem - et ryddig blikk et ryddig hode

  • Naturlige materialer som stein, tre og skinn gir hjemmet naturlig, god lukt og taktilitet - sansene faller til ro når du kommer hjem

  • Planlegg rommenes plassering tilpasset dagslys og utsikt - lys inn og sikt ut gir kontakt med naturelemtene

Your true home is in the here and the now.
— Thich Nhat Hanh
 
Spisesalen.

Spisesalen.

AlexArktilstede6.jpg
Villa Botanico skulpturhage.

Villa Botanico skulpturhage.